Για τις τηγανίτες
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού... αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- Από μισό λεμόνι τον χυμό του
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κιλό μήλα
- 2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Για τις τηγανίτες- Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνετε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.
- Στη μέση ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα.
- Στη συνέχεια τα ανακατεύετε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός.
- Αφήνετε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγες σταγόνες από λάδι.
- Με μια κούπα βάζετε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνετε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας.
- Τότε γυρνάτε από την ανάποδη και αφήνετε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.
- Σερβίρετε προαιρετικά με ένα κομμάτι βούτυρο στη κορυφή και μέλι.
- Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα πλένετε.
- Στη συνέχεια τα κόβετε στα δυο και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
- Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα.
- Αφήνετε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
- Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
- Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα σας και μόλις κρυώσει λίγο, την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου