Υλικά για 2-4 άτομα
- 225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε... θερμοκρασία δωματίου
- 3 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τη σάρκα τους
Για τα πορτοκάλια
- Σε ξύλο κοπής κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαιράκι χαράσσετε ολόγυρα την σάρκα τους.
- Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τη σάρκα από τα πορτοκάλια και αφήνετε στην άκρη για το γέμισμα.
- Τοποθετείτε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
- Τοποθετείτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα και αφήνετε μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
- Τοποθετείτε τις κούπες από τα πορτοκάλια μέσα σε φόρμα για μάφινς (αυτό το κάνετε για να σταθεροποιήσετε τα πορτοκάλια).
- Στη συνέχεια γεμίζετε τις κούπες από τα πορτοκάλια με τη σοκολάτα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες.
- Τέλος αφαιρείτε από το ψυγείο και κόβετε σε φέτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου