Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ξεσηκωμός στο διαδίκτυο: Δεν θέλουν την Ουκρανία νικήτρια και κάνουν... on line ψηφοφορία!



Μπορεί για τους υπευθύνους της Eurovision να υπάρχει φετινός νικητής, για τον κόσμο...
όμως το θέμα μάλλον έχει συνέχεια. Όπως έχει γίνει γνωστό 350.000 άνθρωποι αμφισβητούν την νίκη της Ουκρανίας και της Jamala, υπογράφοντας μια online αίτηση μέσα από την οποία ζητούν να γίνει αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του φετινού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την αναφορά υπήρξε μεγάλη διαφορά ανάμεσα...
στις εθνικές επιτροπές και την γνώμη των θεατών όπως εκφράστηκε από το televoting, υποστηρίζοντας  ότι τελικά οι επιτροπές «βοήθησαν» να προωθηθεί η συμμετοχή της Ουκρανίας. Όλα ξεκίνησαν από τον Arthur Hovhannisyan που κατοικεί στην πρωτεύουσα της Αρμενίας το Ερεβάν, αυτός είναι και ο άνθρωπος που ξεκίνησε την online ψηφοφορία για να τον ακολουθήσουν στη συνέχεια χιλιάδες ακόμη.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες με τον άνθρωπο που την ξεκίνησε να υποστηρίζει ότι η ανάδειξη της Ουκρανίας στην πρώτη θέση πήγε ενάντια στην πραγματική βούληση των θεατών του διαγωνισμού σε όλη την Ευρώπη.

Η κίνηση αυτή από χθες έχει ξεπεράσει τις 350.000 ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο μετά το οποίο η Change.org είναι υποχρεωμένη να  στείλει μια επίσημη δήλωση του αιτήματος στην EBU. Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) δήλωσε επίσημα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να επανεξεταστεί η φετινή ψηφοφορία.

«Η Ουκρανία είναι, και θα παραμείνει, ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2016. Αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, καλούμε όσους υπέγραψαν την παρούσα αίτηση για να αγκαλιάσει το αποτέλεσμα, που ισχύει σύμφωνα με τους κανόνες, και να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τον τρόπο για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision» ανέφερε εκπρόσωπος της EBU στο πρακτορείο Sputnik.

Το link της ψηφοφορίας: https://www.change.org/p/european-broadcasting-union-make-eurovision-song-contest-revise-the-results-of-the-song-contest-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου