Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΕΣΠΑ: Τρία νέα προγράμματα του προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ για τη μεταποίηση

ΕΣΠΑ: Τρία νέα προγράμματα του προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ για τη μεταποίησηΤρία προγράμματα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, ειδικά σχεδιασμένα για την ενίσχυση της μεταποίησης και την ανασυγκρότηση του παραγωγικού τομέα εγκρίθηκαν, ύστερα από πρόταση της υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιας για τη Βιομηχανία Θεοδώρας Τζάκρη και αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο.

Πρόκειται για τα προγράμματα «Σύγχρονη Μεταποίηση» που απευθύνεται σε...
υφιστάμενες ή υπό σύσταση μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις, «Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας» που αποσκοπεί στη δημιουργία περιβαλλοντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και υλοποιείται για πρώτη φορά και «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για την Μεταποίηση και Εφοδιαστική Αλυσίδα», που αφορά τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων για επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταποίησης.

Δηλαδή επενδύσεις του κράτους σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών, Επιχειρηματικών Πάρκων και υποδομών Logistics.

Σε δηλώσεις της για το θέμα η κ. Τζάκρη επισημαίνει: «Εργαζόμαστε με σχέδιο, ισχυρή βούληση και χρονοδιάγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Μετά από πολύ καιρό σχεδιάζονται προγράμματα ΕΣΠΑ ειδικά για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Τα τρία αυτά προγράμματα, προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνονται αποκλειστικά στον τομέα της μεταποίησης.

Ενισχύουμε επιχειρηματικά σχέδια και υποδομές που στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή, ώστε να πετύχουμε τη γρήγορη επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας, προκειμένου να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και να δημιουργήσουμε σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην μεταποίηση. Σύντομα θα παρουσιάσουμε ένα νέο πλέγμα δράσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Οι δράσεις εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο οποίο εντάσσονται. Η προετοιμασία των προσκλήσεων προς τους δικαιούχους και η οριστικοποίηση των οδηγών εφαρμογής αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επομένου τριμήνου ώστε να ακολουθήσει η προκήρυξη.

Περισσότερα στοιχεία για τα νέα προγράμματα, προϋποθέσεις συμμετοχής και ποσοστά ενισχύσεων περιλαμβάνονται στο συνημμένο αρχείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου