Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Σάββατο 21/5 στη Χίο

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου 2016 κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στα νησιωτικά τμήματα του Δυτικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως πολύ ισχυρά και θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν η Βόρεια Ελλάδα, η Θεσσαλία, η Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και πιθανότατα η Εύβοια και οι Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται να επικρατήσει άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στην Κρήτη και τις Νότιες Κυκλάδες τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Το βράδυ ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα οι εντάσεις τους ενδέχεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ανάλογες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 21 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 22/5, προβλέπεται καταιγίδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους με τοπικά ισχυρά φαινόμενα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασια: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το βράδυ στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασια: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις βορειότερες περιοχές
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα γίνουν στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 22-05-2016
Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την κεντρική Μακεδονία αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στης υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου