Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Κυριακή 29/5

Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρας με τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά των περιοχών που συνορεύουν με τη Βουλγαρία. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 31 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα διατηρηθεί το βορειοδυτικό ρεύμα με τις εντάσεις του να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Δευτέρα 30/5, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 


Αττική
Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος και βαθμιαία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νησιά του Ιονίου από νότιες διευθύνσεις 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια νότιοι 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου