Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ακόμα μια διάκριση για την Μεσογειακή Διατροφή – Τι νέο ανακάλυψαν οι επιστήμονες

μεσογειακή διατροφήΗ μεσογειακή διατροφή είναι γνωστή για τα οφέλη της στην υγεία της καρδιά και για την συμβολή της σε μια πιο λεπτή μέση και εν γένει καλύτερη υγεία.

Τώρα, μια νέα έρευνα για την Μεσογειακή Διατροφή, που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης JAMA Internal Medicine, έρχεται να δείξει ότι μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό και τα οστά σας.

Σε αυτή την μελέτη, οι ερευνητές...
εξέτασαν κατά πόσον η ποιότητα μιας τέτοιας διατροφής επηρεάζει την υγεία των οστών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια μεσογειακή διατροφή ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάγματα του ισχίου.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από 40 κλινικά κέντρα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, που περιλαμβάνονται στην πανεθνική μελέτη με τίτλο “Πρωτοβουλία για την Υγεία των Γυναικών”. Η ανάλυση περιλάμβανε 90.014 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 64 χρόνια. Οι συμμετέχουσες κατέγραψαν σε ειδικό ερωτηματολόγιο τις διατροφικές τους συνήθειες κατά την έναρξη της μελέτης. Στην συνέχεια οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα στοιχεία με τέσσερις βασικές μεθόδους υγιεινής διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της μεσογειακής διατροφής, της Διαιτητικής Προσέγγισης για την Υπέρταση (Dietary Approaches to Stop Hypertension - DASH) και δύο άλλες.
Σχεδόν 16 χρόνια αργότερα, υπήρχαν 2.121 περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και 28.718 περιπτώσεις ολικής καταγμάτων, μεταξύ των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που ακολουθούσαν πιο πιστά την μεσογειακή διατροφή είχαν 0,29% λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από κάταγμα ισχίου σε σχέση με τις γυναίκες που ακολουθούσαν κάποιο άλλο πρότυπο διατροφής. Επίσης, δεν παρατηρήθηκε καμία διαφορά στην υγεία των οστών μεταξύ των γυναικών που ακολουθούσαν τις άλλες τρεις βασικές μεθόδους διατροφής.
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η υγιεινή διατροφή, ειδικά μια μεσογειακή διατροφή, μπορεί να παίξει έναν μικρό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Αυτή η τελευταία έρευνα για την μεσογειακή διατροφή προσθέτει στα θετικά αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, ότι η υγεία σας μπορεί να ωφεληθεί αν ακολουθήσετε αυτήν τη διατροφή. Έχει αποδειχθεί ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, στην μακροζωία, στην διατήρηση ενός πιο υγιούς σωματικού βάρους, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιαγγειακές παθήσεις.
http://edition.cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου