Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Βροχή οι φόροι παντού – Πως θα κλείσει η συμφωνία

Βροχή οι φόροι παντού – Πως θα κλείσει η συμφωνίαΜπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να ανέβασαν την αντιπαράθεση ως το ξημέρωμα στη Βουλή, όμως για τον μισθωτό, τον συνταξιούχο και γενικότερα για τους φορολογούμενους η ... ζωή είναι αλλού. Για την ακρίβεια στα μέτρα που έρχονται και μάλιστα άμεσα στο ασφαλιστικό και τη φορολογία, έμμεση και άμεση.

Η διαπραγμάτευση θα κλείσει, λέει με πιο μεγάλη σιγουριά πλέον η κυβέρνηση. Η ...
μπίλια φαίνεται ότι “έκατσε” στα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Μέτρα δυσβάσταχτα.

Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίσει κανείς τις περικοπές στις συντάξεις ύψους 1,8 δισ. επίσης 1,8 δισ. από τις αλλαγές στη φορολογία και ένα αντίστοιχο ποσό, άλλα 1,8 δισ. ευρώ δηλαδή, από νέους έμμεσους φόρους που θα κόψουν από το εισόδημα των πολιτών όσο και οι συντάξεις και οι νέες φορολογικές κλίμακες.

Η “μετάφραση” της επιτυχίας της συμφωνίας λοιπόν φέρνει τσεκούρι στις επικουρικές και στις υψηλές κύριες συντάξεις, τσεκούρι στο εφάπαξ, αλλά και στο μέρισμα που παίρνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, φέρνει επίσης αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μεσαία εισοδήματα, αλλά και αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης, αλλαγές που θα φέρουν επιπλέον φόρους.

Δεν είναι όμως μόνο η άμεσοι φόροι. Οι σκέψεις και τα σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι μιλούν για αυξήσεις φοτιά στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης, αυξήσεις στη φορολόγηση κινητών και internet, αλλά και χαράτσι για όσους έχουν συνδρομητική τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου