Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Δευτέρα 21/3 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με πιθανότητα λίγων βροχών ή καταιγίδων κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2016. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 18 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Δευτέρα 21/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Σχετικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρΩν όμβρων ή καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη
Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

Μακεδονία και Θράκη  
Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Αναμένονται αραιές   νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου