Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα με φυσικό τρόπο


Πώς να καθαρίσετε το στρώμα με φυσικό τρόποΜε απλά υλικά θα γίνει σαν καινούργιο
 
Το στρώμα του κρεβατιού σας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. 
 
Έχει τεράστια σημασία  για την ποιότητα του ύπνου σας και φυσικά προσφέρει ανάπαυση. 
 
Δεν αρκεί όμως το συχνό άλλαγμα των σεντονιών και ένα αφράτο μαξιλάρι για να εξασφαλίσουμε καλή ποιότητα ύπνου. 
 
Για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή υγιεινή, χρειάζεται να καθαρίζουμε το στρώμα και μάλιστα μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και οικολογικά στο σπίτι,
Θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο πακέτο σόδα μαγειρικής (περίπου 30 κουταλιές σούπας)
  • αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας
  • ηλεκτρική σκούπα

Εκτέλεση:

Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να έχετε αναποδογυρίσει το στρώμα του κρεβατιού σας, κάτι που πρέπει να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου κάθε 6 εβδομάδες)  ώστε να μην «βουλιάξει» με τον καιρό και να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του.

Ανοίξτε το κουτί με την σόδα μαγειρικής και προσθέστε 10 έως 20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Κλείστε το κουτί και ανακινήστε το καλά ώστε το αιθέριο έλαιο να διανεμηθεί καλά. Η λεβάντα , το χαμομήλι, το λεμόνι είναι καταπραϋντικές μυρωδιές που λειτουργούν κατευναστικά. Και τα αιθέρια έλαια είναι επίσης, αντιβακτηριακά.



Πασπαλίστε τη σόδα πάνω από το στρώμα, αδειάζοντας ολόκληρο το κουτί. Τώρα ήρθε η ώρα για ένα μασάζ στο στρώμα. Τρίψτε τη μείγμα της σόδας στο κρεβάτι καλά – να ξέρετε ότι δίνει στο στρώμα σας έναν πραγματικά βαθύ καθαρισμό. Αφήστε τη σόδα και το αιθέριο έλαιο να κάνει τα μαγικά του, για τουλάχιστον μια ώρα!



Όσο περιμένετε, σκουπίστε το πάτωμα και τα τείχη γύρω από το κρεβάτι καθώς και το πλαίσιο του κρεβατιού, για να δημιουργήσετε έναν όμορφο και καθαρό  χώρο ύπνου. Μετά από μια ώρα, με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε τη σόδα μαγειρικής από το κρεβάτι σας.



Το κρεβάτι σας θα γίνει δροσερό και πέρα από τη βρωμιά απομακρύνεται και η υγρασία. Αλλάξτε σεντόνια και μαξιλαροθήκη και …όνειρα γλυκά!

Πηγή: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου