Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Καταιγίδα προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 4/3 στη Χίο

Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Στη Δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά κυρίως τμήματα του Αιγαίου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ενώ πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αντίθετα στην Κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και τοπικού χαρακτήρα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.


Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Καταιγίδα προβλέπεται για σήμερα Παρασκευή 4/3, στη Χίο, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους....
14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Άστατο καιρό με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες τη ημέρας και βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά περιόδους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις προβλέπονται κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές  περιοχές της  δυτικής Μακεδονίας (από τα 700 μέτρα) Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου (από τα 700 μέτρα). Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ και βελτίωση τη νύχτα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου