Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Αίθριος ο καιρός με σποραδικές νεφώσεις στη Χίο σήμερα Σαββάτο 26/3

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και στο Ιόνιο και τα βόρεια τις βραδινές ώρες περιμένουμε σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα νότια ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Σάββατο 26/3, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
9 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Nησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Aναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη και Κυκλάδες
Aναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θράκη και Μακεδονία
Aναμένεται αίθριος καιρός, γρήγορα όμως στη δυτική Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη περιοχή θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα ορεινά αναμένονται λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
O καιρός θα είναι αίθριος, όμως από γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το απόγευμα τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
O καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.



Κυριακή 27-03-2016
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονιά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 28-03-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

Τρίτη 29-03-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Τέταρτη 30-03-2016 και Πέμπτη 31-03-2016
Καιρός: λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου