Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γονικές παροχές τέλος – Μπλόκο σε όσους οφείλουν στο κράτος

Γονικές παροχές τέλος – Μπλόκο σε όσους οφείλουν στο κράτος - Υποθήκη ζητά τώρα το κράτος για κάθε μεταβίβαση ακινήτου εάν υπάρχουν ληξιπρόθεσμα
- Δεν θα γίνονται μεταβιβάσεις εάν ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει φορολογική δήλωση
- Έλεγχοι σε βάθος πενταετίας από την εφορία
- Το μέτρο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2014


Μπλόκο βάζει η εφορία στις μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές σε όσους φορολογουμένους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ταυτόχρονα η εφορία θα κάνει ελέγχους σε...
βάθος μιας πενταετίας και στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει μια έστω δήλωση θα μπαίνει τέλος στην μεταβίβαση.

Το κράτος θέλει να εξασφαλίσει τα χρήματά του και να βάλει τέλος στις μεταβιβάσεις που γίνονται για να αποφύγουν οι οφειλέτες τις κατασχέσεις.

Υποθήκη σε ακίνητο για ληξιπρόθεσμα χρέη
Έτσι τώρα για να γίνει μια απλή μεταβίβαση με γονική παροχή ή δωρεά εάν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει, αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του. Επειδή στις γονικές παροχές δεν υπάρχει τίμημα, η εφορία απαιτεί την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας (είτε του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε άλλου εφόσον υπάρχει) προκειμένου να χορηγήσει φορολογική ενημερότητα για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης.

Επιπλέον, με τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο φορολογούμενος που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ή δωρεά την ακίνητη περιουσία του δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση, αν διαπιστωθεί από την εφορία ότι κατά την τελευταία πενταετία δεν υπέβαλε μία ή περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ακινήτων ή άλλες δηλώσεις για τις οποίες ήταν υπόχρεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου