Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014

Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ για να δούμε πού μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων

«Οι απολύσεις στο Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στους πιστωτές. Είναι επιμερισμένες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του...
2014», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984».

Όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, ανέφερε δε πως «συνεχίζουμε την αξιολόγηση όλων των ΝΠΙΔ του Δημοσίου για να δούμε πού μπορούμε να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων», και τόνισε πως ποτέ δεν αποφασίστηκε να «παγώσει» η διαδικασία αξιολόγησης, διευκρινίζοντας: «Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατό να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης. Θα περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως οι αποχωρήσεις στο Δημόσιο έχουν στόχο την ανανέωση του προσωπικού. «Για πρώτη φορά γίνεται διαδικασία προσλήψεων υπό την εποπτεία του ΥΔΜΗΔ, που λαμβάνει τα αιτήματα από τα υπουργεία, τα αξιολογεί και τα συνδέει με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως πχ οι προσλήψεις στον τομέα υγείας και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό» σημείωσε.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο υπηρεσιών που θα προσφέρουν τα ΚΕΠ. «Όπου μπορούμε να απλοποιούμε διαδικασίες, τις απλοποιούμε και όπου μπορούμε να τις καταργούμε, θα το κάνουμε. Για παράδειγμα η επικύρωση δημοσίου εγγράφου καταργείται με το παρόν νομοσχέδιο. Θα έχει υποχρέωση η διοίκηση να δέχεται ευκρινές αντίγραφο δημοσίου εγγράφου», είπε ο υπουργός.

Δήλωσε, τέλος, ότι η ΝΔ έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές: «Έχουμε καλές πιθανότητες ως Νέα Δημοκρατία να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, όσο και αν αυτό σε κάποιους φαίνεται δύσκολο. Δεν βλέπω κάποια μεγάλη δυναμική να αναπτύσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου