Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σύρος: Η μητέρα της Μυρτώς ξεσπάει στο δικαστήριο - "Δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε το παιδί μας" - Η απολογία του Πακιστανού δράστη!

Σύρος: Η μητέρα της Μυρτώς ξεσπάει στο δικαστήριο - `Δεν μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε το παιδί μας` - Η απολογία του Πακιστανού δράστη!- Σε εξέλιξη η δίκη για τη βάναυση κακοποίηση της Μυρτώς στην Πάρο που συγκλόνισε τη χώρα
- Ξέσπασε η μητέρα της 17χρονης όταν πέρασε από μπροστά της ο Πακιστανός δράστης
- ''Μετά την επίθεση σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, η κόρη μου σε λίγα λεπτά θα είναι νεκρή''!
- "'Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο"
- Ο Αχμέτ Βακάς ζητάει συγγνώμη για ό,τι έκανε 

- Διαβάστε τι είπε στην απολογία του
- ''Φρούριο'' το δικαστικό μέγαρο της Σύρου, όπου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου


Λίγο πριν τις 12 η μητέρα της άτυχης Μυρτώς άρχισε να καταθέτει στο δικαστήριο και τα όσα είπε για την...
κακοποίηση της κόρης της, συγκλόνισαν τους πάντες. Η άτυχη γυναίκα περιέγραψε στους δικαστές τα γεγονότα της Πάρου και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

''Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό''

''Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. 'Εβλεπα παντού αίμα. Παρά πολυ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο.

Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου ειναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αιμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο''.

Ο Πακιστανός δράστης - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από cyclades24.gr

Η μητέρα της Μυρτώς ρωτήθηκε πως έφυγε το παιδί από κοντά της και εκείνη θυμήθηκε τον διάλογο που είχε με την κόρη της, λίγα λεπτά πριν δεχτεί την επίθεση: ''Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει...

Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Οχι της είπα! Με ρώτησε γιατί και της είπα ότι είναι ένας μαυριδερός που συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Εφυγε προς τα επάνω παιδί μου και μου είπε:

- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...



Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο. Ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: ''Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει''.

Η μητέρα της άτυχης Μυρτώς όταν είδε τον δράστη να μπαίνει στην αίθουσα προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και η κυρία Μαίρη Κοτρώτσου επέστρεψε στη θέση της. Η γυναίκα που ανεβαίνει μαζί με το παιδί της, το δικό της Γολγοθά, ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου»!


Η δίκη έτυχε να συμπέσει με την επιστροφή μάνας και κόρης από τη Βοστόνη, μετά την επτάμηνη νοσηλείας της 17χρονης, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.

Έντονα ταλαιπωρημένη και κουρασμένη η μητέρα της Μυρτώς, δήλωσε ότι κατά την παραμονή τους στη Βοστόνη, περίμενε πολλά περισσότερα για τη βελτίωση της υγείας της μικρότερης κόρης της, που ωστόσο όπως είπε η ίδια δεν έγιναν...


Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.

Από το πλευρό της δε λείπει ο πατέρας της, κ Γιάννης Παπαδομιχελάκης ο όποιος μετέβη μαζί της στη Λάρισα, αφού η μητέρα της είχε προγραμματίσει την αναχώρηση της για τη Σύρο.

Η κακοποίηση της Μυρτώς που συγκλόνισε τη χώρα
Όλα έγιναν στις 23 Ιουλίου του 2012. Η 15χρονη Μυρτώ μαζί με τη μεγάλη της αδερφή, Ελεάννα και τη μητέρα τους Μαίρη Κοτρώτσου, βρίσκονταν στην Πάρο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ήταν μόλις δυο ημέρες στο νησί και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ακολουθούσε στην πολυσύχναστη παραλία της Χρυσής Ακτής.

Η 15χρονη Μυρτώ κατευθύνθηκε προς τα βράχια για να αγναντέψει τη θάλασσα ακούγοντας από το κινητό της τηλέφωνο, την αγαπημένη της μουσική. Τότε δέχθηκε την επίθεση από τον Πακιστανό, που προσπάθησε να της κλέψει το κινητό.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια! Όταν η 15χρονη έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου