Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ξαναζωντάνεψε η φονική ληστεία της Πάρου - Την ενοχή του Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας

Ξαναζωντάνεψε η φονική ληστεία της Πάρου - Την ενοχή του Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέαςΤην ενοχή του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012, αλλά και για συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για τις κατηγορίες της...
ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του 53χρονου Δημήτρη Μίχα, που είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές του υποκαταστήματος της Alpha Bank, της συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και κατοχή όπλων, αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και πλαστογραφίας δημοσίου εγγράφου κατ' εξακολούθηση.

Ζήτησε παράλληλα την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και για πράξεις πλαστογραφίας που του έχουν αποδοθεί.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, σε βάρος του κατηγορούμενου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως δεν ήταν καν στο νησί όταν έγινε η ληστεία στην τράπεζα, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τη συμμετοχή του στο αιματηρό συμβάν της Πάρου.

Όπως ανέφερε, η ανάλυση δεδομένων DNA από το καπέλο που είχε πέσει από τον ληστή «δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο». Μάλιστα, είπε η εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος ούτε ζήτησε επανάληψη των εξετάσεων ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο. Τόνισε, επίσης, πως όταν συνελήφθη ο Τ. Θεοφίλου, στην Αθήνα, «κρατούσε μία τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο» και ότι οψίμως και όχι στην προανάκριση προέβαλε άλλοθι για το ότι βρισκόταν στην Αθήνα την ημέρα της ληστείας.

Στην πρότασή της προς τους εφέτες, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο νεαρός κατηγορούμενος αρχικά είχε «υποστηρικτικό ρόλο στους Πυρήνες», αλλά στη συνέχεια «μετά τη ληστεία εξελίχθηκε σε πρωταρχικό». Ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος «ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του έμενε εδώ κι εκεί», ενώ αναρωτήθηκε «πού έβρισκε χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών», αφού δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα.

Με την έναρξη της αγόρευσή της, η εισαγγελέας εξέφρασε τη θλίψη της γιατί όπως είπε «στο εδώλιο βρίσκεται ένας νεαρός κατηγορούμενος υψηλότατου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ».

Η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου