Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τι ισχύει για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε σχολεία και φροντιστήρια

Τι ισχύει για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε σχολεία και φροντιστήριαΕκκλησιασμός για μαθητές πρωτοβάθμιας, αργία για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων και της Παιδείας. Για την ημέρα εκείνη προβλέπεται από τα ΠΔ 201 και 200 υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντίθετα για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς...
της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με το ΠΔ104/1979 και με βάση την εγκύκλιο του 2012, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών χαρακτηρίζεται ως σχολική αργία. Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Δημοτικά - νηπιαγωγεία


Συγκεκριμένα για τα δημοτικά σχολεία ισχύουν τα ακόλουθα: την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό.

Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής τους. Εκκλησιασμός των νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο ναό.

Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

Παρουσιάζονται τα όσα προέβλεπε εγκύκλιος του 2012 που εκτός απροόπτου θα ισχύσει και φέτος.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι με βάση το Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ Α΄ 23) καθώς και τις αριθμ. 80033/Γ2/4-8-2006 (ΦΕΚ Β΄ 1286) και 148096/Γ2/24-12-2007 (ΦΕΚ Β΄ 2511) Υπουργικές Αποφάσεις, η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.

Οι σχολικές μονάδες δύνανται να συμμετάσχουν τη συγκεκριμένη ημέρα σε εκκλησιασμό ή/και σε εορταστικές εκδηλώσεις με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Αργία είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών σύμφωνα με την Αποφ. Δ5/5500/83 Υπ.Εθν.Παιδείας. Σε πολλούς δικτυακούς τόπους φροντιστηρίων ξένων γλωσσών αναφέρεται ότι την 30η Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα λόγω σχολικής αργίας.

Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης


Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είθισται να ακολουθούν τις αργίες των σχολείων και ως εκ τούτου την 30η Ιανουαρίου πιθανόν να μην πραγματοποιηθούν μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου