Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Στην εφορία για να ξαναπληρώσουν όσοι πλήρωσαν το λογαριασμό εκπρόθεσμα!

Απίστευτο αλαλούμ με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Στην εφορία για να ξαναπληρώσουν όσοι πλήρωσαν το λογαριασμό εκπρόθεσμα!- Χιλιάδες πολίτες έλαβαν ειδοποιητήριο για ληξιπρόθεσμο χρέος στο ακίνητό τους
- Ληξιπρόθεσμο χρέος θεωρεί το υπουργείο Οικονομικών το χαράτσι που πληρώθηκε εκπρόθεσμα
- Η ΔΕΗ επιστρέφει τα χρήματα μέσω του λογαριασμού και οι πολίτες πρέπει να πάνε στην εφορία

Τραγέλαφος επικρατεί και πάλι με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και οι πολίτες για ακόμη μια φορά αναγκάζονται να...
τρέξουν για να προλάβουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες που είδαν τις προηγούμενες ημέρες να καταφτάνει στο σπίτι τους ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών που τους καλούσε να πληρώσουν ανεξόφλητο μέρος του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ για το ακίνητό τους.
Στην πλειοψηφία τους οι πολίτες είχαν εξοφλήσει το χαράτσι και είδαν με έκπληξη ότι έπρεπε να πάνε τώρα στην εφορία για να πληρώσουν.

Τι έχει συμβεί
Απλά για έστω μια μέρα καθυστέρησης η ΔΕΗ δεν αποστέλλει στο υπουργείο τα χρήματα με αποτέλεσμα το χρέος να κηρύσσεται ληξιπρόθεσμο αυτόματα.

Η ΔΕΗ βέβαια δεν κρατάει τα επιπλέον χρήματα, τα αφαιρεί από τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, ωστόσο όπως αποδείχθηκε κανείς δεν το αντιλαμβάνεται με αποτέλεσμα μήνες μετά να έρχεται η ειδοποίηση και ο πολίτης να αναγκάζεται να τρέχει στην εφορία και να ξαναπληρώνει.

Το αλαλούμ αναμένεται να συνεχιστεί καθώς τίποτε δεν έχει αλλάξει στην διαδικασία. Ακόμη και για μια μέρα καθυστέρησης στην πληρωμή του λογαριασμού το χρέος κρίνεται ληξιπρόθεσμο και οι πολίτες θα πρέπει πλέον να πάνε στην εφορία να πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου