Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σπέσιαλ πίτσα με κιμά

Σπέσιαλ πίτσα με κιμάΜια διαφορετική συνταγή με πλούσια γεύση και πολλά υλικά


Υλικά για τη ζύμη

300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό (ή αυτό που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ψωμί)
170 γραμμάρια νερό χλιαρό
20 γραμμάρια...
μαγιά φρέσκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
2-3 φύλλα βασιλικό
λίγο ξίδι
λίγη κανέλα
μια δυο στάλες λάδι
αλάτι
πιπέρι

Για τη γέμιση

τυρί τριμμένο ρεγκάτο
4 λουκανικάκια φρανκούρτης κομμένα σε κομματάκια
2 φέτες μπέικον σε λωρίδες
1 μικρή πιπεριά σε λωρίδες
3 μανιτάρια κομμένα σε κύβους
1 συσκευασία μανιτάρια
5 ελιές ψιλοκομμένες
1 συσκευασία πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια κιμά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη και τη σάλτσα

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και στο τέλος το λάδι.

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.

Μέχρι να φουσκώσει το ζυμάρι μας, ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τις ντομάτες και τα υλικά για τη σάλτσα μας και τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πήξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα.

Όταν φουσκώσει το ζυμάρι με ελαφρές κινήσεις το ανοίγουμε. Παρατηρούμε ότι είναι ελαστικό κατά ένα τρόπο και μας διευκολύνει να το ανοίξουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ και μαγειρεύουμε να ψηθεί ο κιμάς.

Αφού το ανοίξουμε στο μέγεθος που θέλουμε το βάζουμε σε ένα ταψί με χοντρό πάτο για πίτσες. Από πάνω με κουτάλι στρώνετε την σάλτσα που έχει πήξει.

Έπειτα βάζετε το μείγμα του κιμά, μια στρώση τυρί και μετά τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Μετά βάζετε άλλη μια στρώση από τυρί.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Πηγή: sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου