Δροσερό παγωτό με ξεχωριστή και ευχάριστη γεύση
Υλικά για 4-6 άτομα
120 γραμμάρια σταφίδες πολτοποιημένες μέσα σε ρούμι
100 ml ρούμι
250 ml φρέσκο...
γάλα με λιπαρά
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 μέτρια αυγά
450 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά 35%
Εκτέλεση
Στο μούλτι ρίχνουμε τις σταφίδες και τις πολτοποιούμε.
Βάζουμε σ' ένα μπολ το ρούμι και τις πολτοποιημένες σταφίδες και το αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τ' αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Αδειάζουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών κι ανακατεύουμε συνέχεια.
Αδειάζουμε μετά το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη υφή.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες του παρασκευαστή και όταν αρχίσει να παγώνει, προσθέτουμε το ρούμι με τις λιωμένες σταφίδες και παγώνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας 4 φορές κάθε 45 λεπτά.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου