Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η 29χρονη πριγκίπισσα που ήθελε σαν τρελή την Οξιά

Η 29χρονη πριγκίπισσα που ήθελε σαν τρελή την ΟξιάΤο παρασκήνιο της αγοράς του νησιού του Ιονίου

Μαγεμένη από τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, η κόρη του εμίρη του Κατάρ Μαγιάσα Μιντ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει το πανέμορφο νησάκι της Οξιάς, που βρίσκεται στα ανοιχτά του λιμανιού του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την...
«Espresso της Κυριακής», η νεαρή πριγκίπισσα ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την επιθυμία του πατέρα της, του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, να αποκτήσει το δικό του νησί στο Ιόνιο και έτσι ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για την αγορά της Οξιάς.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, άνθρωποί της ήρθαν σε επαφή με μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο είχε αναλάβει την πώληση για λογαριασμό των ιδιοκτητών, των κληρονόμων του Ελληνοαυστραλού μεγιστάνα Σπύρου Σταμούλη.

Η χήρα του και ο γιος του Χάρης το είχαν βγάλει στο σφυρί έναντι του ποσού των 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά, η Μαγιάσα το αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας, κάτι λιγότερο από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Οξιάς ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011. Ο Εμίρης του Κατάρ είχε έρθει με το πλωτό παλάτι του, την εκατόν τριάντα τριών μέτρων θαλαμηγό του για διακοπές στο Ιόνιο. Αφού πέρασε από την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και τους Παξούς, επέστρεψε στην πατρίδα του.

Οι φωτογραφίες από τους ελληνικούς επίγειους παραδείσους έκλεψαν τις καρδιές και όλων των μελών της οικογένειάς του. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει γη στο Ιόνιο και να χτίσει τον δικό του παράδεισο. Ένα μέρος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, το οποίο θα αγοράσουν και θα μπορούν να επισκέπτονται όσο το δυνατόν πιο συχνά. Ένα από τα πρώτα σημεία που τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον του ήταν ο Σκορπιός. Όμως, η Αθηνά Ωνάση δεν τον πωλούσε.

Τότε, η κόρη του Μαγιάσα, η 29χρονος πρόεδρος των κρατικών μουσείων που επιδίδεται στο ακριβό σπορ της συλλογής έργων Τέχνης και λατρεύει τη χώρα μας, ανέλαβε να βρει το νησί των ονείρων τους. Οι άνθρωποί της ενημερώθηκαν για την πώληση της Οξιάς και εκείνη ενθουσιάστηκε. Τους έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την αγορά της.

Η αγοραπωλησία του πανέμορφου νησιού, που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων, έχει «κολλήσει» σε δύο έγγραφα που πρέπει να υπογραφούν από το υπουργείο Αμυνας και τη Διεύθυνση Φάρων. «Το όλο θέμα είναι καθαρά γραφειοκρατικό. Μόλις πάρουμε και τις τελευταίες άδειες, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν και τα τελικά συμβόλαια. Ηδη έχουμε τα ιδιωτικά συμφωνητικά» ανέφερε γνωστός κτηματομεσίτης και πρόσθεσε: «Στην ουσία, το νησί έχει πουληθεί και έχει περάσει στα χέρια της βασιλικής οικογένειας. Το θέμα που εκκρεμεί είναι καθαρά τυπικό και ευελπιστούμε σύντομα να τελειώσει» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου