Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πώς να συντηρήσετε μόνοι σας τις πόρτες του αυτοκινήτου

Πώς να συντηρήσετε μόνοι σας τις πόρτες του αυτοκινήτουΣυμβουλές επισκευής χωρίς κόστος και κόπο

Οι πόρτες συχνά δε λειτουργούν σωστά, κάτι που δε χρειάζεται να μας τρομάζει, καθώς τα προβλήματα οφείλονται στη χρήση τους, ενώ η λύση είναι συνήθως απλή.

Η δυσλειτουργία των θυρών συμβαίνει, όταν το αυτοκίνητο κινείται συχνά σε...
ανώμαλους δρόμους ή όταν οι επιβάτες στηρίζονται σε αυτές, όταν είναι ανοιχτές ή τις κλείνουν με υπερβολική δύναμη. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν με δυσκολία, να μην έχουν καλή εφαρμογή αλλά και να παρουσιάζουν ενοχλητικούς τριγμούς κατά την κίνηση του αυτοκινήτου. Ας δούμε λοιπόν,με ποιο τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα χωρίς κόστος και κόπο. Ακολουθήστε τα εξής 4 απλά βήματα:

1. Πρώτα από όλα πρέπει να εντοπίσουμε τον «κρίκο» πάνω στο αμάξωμα στο οποίο ασφαλίζει η πόρτα που παρουσιάζει το πρόβλημα. Σε εκείνο το σημείο υπάρχουν οι ανάλογες βίδες που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε τη ρύθμιση.

2. Στην περίπτωση του αυτοκινήτου που πραγματοποιούμε τη ρύθμιση, χρειάζεται εργαλείο τύπου Τορξ. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως θα χρειαστούμε ένα απλό σταυροκατσάβιδο. Έτσι, ξεβιδώνουμε ελαφρά τις βίδες, χωρίς όμως να τις αφαιρέσουμε.

3. Αφού τις «χαλαρώσουμε», σπρώχνουμε με προσοχή ολόκληρο το δακτύλιο ώστε να μετακινηθεί λίγα χιλιοστά. Η μετακίνηση θα πρέπει να είναι ισόποση, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω τμήμα του.

4. Αφού μετακινήσουμε τον κρίκο, βιδώνουμε τις βίδες με δύναμη, κρατώντας τον με το άλλο χέρι έτσι, ώστε να μην μετακινηθεί εξαιτίας της δύναμης που βάζουμε με το εργαλείο - κατσαβίδι. Τέλος, κάνουμε μία δοκιμή εν κινήσει για να δούμε αν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Πηγή: Autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου