Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αίθριος ο καιρός, σήμερα Τρίτη 1/3, στη Χίο

Τοπικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και νέες βροχές από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στην Ήπειρο, 10 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και κατά τόπους θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 1/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τάσεις ενίσχυσης τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση του καιρού και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πάλι από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέταρτη 02-03-2016
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά.

Πέμπτη 03-03-2016
Καιρός: στα ανατολικά και νότια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά.

Παρασκευή 04-03-2016
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σάββατο 05-03-2016 και Κυριακή 06-03-2016
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο το πρωί του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού  Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου