Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η Άγκυρα δέσμευσε περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για ασκήσεις

Η Άγκυρα δέσμευσε περιοχές στην καρδιά του Αιγαίου για ασκήσειςΗ Αθήνα, από την πλευρά της, διατηρεί αριθμό πολεμικών πλοίων σε ετοιμότητα

Μπορεί να ειπώθηκε από κυβερνητικές πηγές πως στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, υπήρξε βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με την...
προηγούμενη συνάντηση των δύο ηγετών, τον Ιούλιο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ωστόσο σε στρατιωτικό επίπεδο η Άγκυρα συνεχίζει τη γραμμή που εφαρμόζει εδώ και χρόνια.

Με δεδομένο δε πως μεγάλες ενεργειακές εταιρείες έχουν δηλώσει πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αρχίσουν γεωτρήσεις στην kυπριακή ΑΟΖ, η ανησυχία της Τουρκίας εκδηλώνεται με ασκήσεις, όπως η «Μπλε Φάλαινα» που θα διεξαχθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 7 Οκτωβρίου στην Μεσόγειο.



Ωστόσο, και πριν από αυτή την άσκηση, όπως μεταδίδει το news.gr, η Τουρκία προκειμένου να διατηρεί την επίδειξη ισχύος στην περιοχή έχει ήδη δεσμεύσει περιοχές σε Αιγαίο και Μεσόγειο για ασκήσεις με τη χρήση πυρών.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, διατηρεί αριθμό πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο τόσο για ασκήσεις, όπως η «Αστραπή 5/18» που παρακολούθησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, όσο και ως σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου