Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 5/9 στη Χίο

Ηλιοφάνεια αναμένεται αρχικά σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και το Βορειοανατολικό Αιγαίο οι οποίες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πυκνές. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 34, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 31, και στην Κρήτη από 20 έως 32.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα γίνουν βόρειοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός και η περιοχή των Σποράδων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 μποφόρ από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 μποφόρ από το μεσημέρι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη 5/9, στη Χίο με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
27 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στον υπόλοιπο νομό θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στην Κρήτη (ή στα νότια) 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση τη νύχτα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα δυτικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρος: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6, πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου