Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Αίθριος ο καιρός στη Χίο με τη θερμοκρασία έως τους 33 βαθμούς

Ηλιοφάνεια αναμένεται σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρώς αυξημένες στο Αιγαίο, την Κρήτη, και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 20 έως 33, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά και την υπόλοιπη Πελοπόννησο από 21 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 20 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34, και στην Κρήτη από 20 έως 32.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4, και από το μεσημέρι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 5/9, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική 
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνον τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 5-9-2018
Καιρός: στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι h μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6
πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου