Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 8/9 στη Χίο

Νεφώσεις που κατά τόπους και περιόδους θα είναι αυξημένες αναμένονται σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, που από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στην ηπειρωτική χώρα και θα ενισχυθούν. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Εύβοια. Ο καιρός θα βελτιωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρά θα είναι σχετικά αυξημένες, στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, την Ήπειρο, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 20 έως 34, στα νότια από 21 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 29, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 32, και στην Κρήτη από 19 έως 31.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, με εξαίρεση το Θερμαϊκό και τις Σποράδες όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 8/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρά θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά του νομού θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στον υπόλοιπο νομό οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια πιο πυκνές με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός:Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά. Βελτίωση αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και σταδιακά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου