Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το ΔΣ τιυ Δήμου Χίου

Η κήρυξη της περιοχής που επλήγη από την φωτιά, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης απαιτεί άμεση εκτίμηση από τη δημοτική αρχή και λήψη αποφάσεων

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση κλήθηκαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά τη νέα καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που "κτύπησε" τη Νότια Χίο και συγκεκριμένα τις...
γύρω περιοχές από τα χωριά, Ελάτα, Βέσσα, Λιθί, Μεστά, Πυργί, Ολύμποι.

Η φωτιά που άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25/7, στις 3.30 π.μ., έκαψε περίπου το 90% των μαστιχόδεντρων στην περιοχή της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου, εκτός από τις ελιές και τσα πεύκα που βρέθηκαν στο ...δρόμο της.

Όπως είναι γνωστό, μετά από πρόταση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστίνας Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αρχιπύραρχος ε.α. Γιάννης  Καπάκης, αποφάσισε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις περιοχές που επλήγησαν από την προχθεσινή μεγάλη φωτιά στη Νότια Χίο και συγκεκριμένα, τα χωριά, Ελάτα, Βέσσα, Λιθί, Μεστά, Ολύμποι και Πυργί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει σήμερα στις 7 το απόγευμα  και στην πρόσκληση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσης Κλέαρχος περιλαμβάνεται στα θέματα:

Η ενημέρωση-αποφάσεις σχετικά με την πυρκαγιά στη Νότια Χίο και όπως εξηγεί το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι οι τοπικές κοινότητες, Λιθίου, Βέσσας, Ελατας, Μεστών, Ολύμπων και Πυργίου, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαιτείται άμεσα η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου