Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Στη Βουλή έθεσε ο Μηταράκης το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από τη φωτιά στη Νότια Χίο

Το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χίο, έθεσε χθες Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης

Ξεκινώντας την ομιλία του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Capital Controls και το 3ο Μνημόνιο, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις καταστροφικές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς τονίζοντας χαρακτηριστικά:


«Επιτρέψτε μου ένα αρχικό σχόλιο. Επέστρεψα πριν από λίγες ώρες από την Χίο, όπου βιώσαμε μια πολύ μεγάλη καταστροφή. Η οποία περιορίστηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, του Στρατού και των εθελοντών.

Οι ζημιές είναι σημαντικότατες, ειδικά στην μαστίχα, βασική πηγή βιοπορισμού για τα νοτιόχωρα της Χίου. Θα χρειαστούν 10 τουλάχιστον χρόνια για να ξανααποκτήσουν οι παραγωγοί ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Χτες όλη μέρα και όλη νύκτα μείναμε στα βουνά παρακολουθώντας τις εστίες, σήμερα βλέπουμε καθαρότερα την καταστροφή που έχει επέλθει. Είναι άμεση ανάγκη, να ενισχυθούν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί και να σχεδιαστεί το ταχύτερο η ανασύσταση των καλλιεργειών».

Αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 6.30 μ.μ. κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Βουλευτή Σερρών κ. Κώστα Καραμανλή θα επισκεφθεί τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου