Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 11/7 στη Χίο

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται στη νησιωτική χώρα σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου. Λίγες νεφώσεις που τοπικά τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά αναμένονται στην ηπειρωτική χώρα.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς, στην κεντρική από 19 έως 34, στη νότια από 18 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 36 και στην Κρήτη από 21 έως 30. Στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς υψηλότερη.

Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Δευτέρα 11/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 31 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο στα γύρω ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικές ακτές έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά του νομού, όπου και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 ως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 ως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους ως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 34 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους ως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 35 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου