Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 25/7 στη Χίο

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με και πολύ καλές καιρικές. Βαθμιαία όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής Στερεάς, στης Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 36, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν πρόσκαιρα σε μέτριους 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
28 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 26/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.


Αττική
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να επικρατήσει καλός και αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση   
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ήπειρο τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 26-7-2016
Καιρός: στη Μακεδονία και την Ήπειρο νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μονό στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 27-7-2016
καιρός: στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά
κυρίως της ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 28-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 29-7-2016 και Σάββατο 30-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου