Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Εκμέκ κανταΐφι με κρέμα σοκολάτα

ekmek sokolata chron2Αυτή η σοκολάτα όπου «τρυπώσει» κάνει θαύματα. Εδώ έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, με το παραδοσιακό εκμέκ! 

Η συνέχεια επί της συνταγής…

Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας...



  • 500ml γάλα πλήρες



  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



  • 2 αβγά



  • 30γρ. κορν φλάουερ



  • 25γρ. κακάο


  • Για το σιρόπι


  • 500γρ. ζάχαρη



  • 300ml νερό



  • 10γρ. γλυκόζη


  • Για το καταΐφι


  • 300γρ. φύλλο κανταΐφι



  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο


  • Για το σερβίρισμα


  • 250ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί



  • λίγα ψημένα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα


  • Διαδικασία

    Βήμα 1

    Φτιάχνετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.

    Βήμα 2

    Μόλις αρχίσουν να βράζουν, μετά από 1 λεπτό σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Θα το χρησιμοποιήσετε χλιαρό.

    Βήμα 3

    Φτιάχνετε το κανταΐφι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνετε στο ταψί.

    Βήμα 4

    Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρά όλη την επιφάνεια του καταϊφιού. Το ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει.

    Βήμα 5

    Μόλις βγει από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει και έπειτα ρίχνετε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε για 2 ώρες περίπου να σιροπιαστεί καλά.

    Βήμα 6

    Φτιάχνετε την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και με σύρμα χειρός ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να βράσει και να σφίξει η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά.

    Βήμα 7

    Παίρνετε λίγο από το σιροπιασμένο καταϊφι και το μοιράζετε σε μπολ, ρίχνετε λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και από πάνω συμπληρώνετε με τη ζεστή κρέμα. Τα αφήνετε να σταθεροποιηθούν στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου