Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Με αυτό το μυστικό θα καταφέρετε να βάλετε το παιδί σας για ύπνο

Με αυτό το μυστικό θα καταφέρετε να βάλετε το παιδί σας για ύπνοΑρκετές μανούλες δυσκολεύονται στον βραδινό ύπνο του παιδιού τους. Κάποια παιδιά δεν θέλουν να κοιμηθούν νωρίς ενώ κάποια άλλα ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με ποιο τρόπο όμως μία μαμά μπορεί να καταφέρει να κοιμίσει το παιδί της;

Αρχικά ας δούμε μερικούς τρόπους που μας έχουν υποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, οι μαμάδες μας, οι γιαγιάδες μας, ακόμη και οι παιδίατροι...

α) Βραδινό μπανάκι
Πολλοί υποστηρίζουν ότι το βραδινό μπάνιο του μωρού είναι χαλαρωτικό. Στην πραγματικότητα όμως είναι ότι όσα μπανάκια και αν κάνετε στο μωρό σας, αν αυτό για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλει να κοιμηθεί, δεν θα το κάνει. Θα βρει τρόπους να σας κρατήσει ξύπνια μέχρι να αποκοιμηθεί από την εξάντληση.

β) Ζεστό γάλα
Όπως και το μπάνιο έτσι και το γάλα, μόνο στις συμβουλές είναι χαλαρωτικό για τα μωρά και τα παιδιά. Όσο γάλα και αν πιουν δυστυχώς δεν θα κοιμηθούν πιο γρήγορα. Κάθε άλλο. Μπορεί να λατρεύουν το γάλα και να ξυπνούν ακόμη και μέσα στη νύχτα για να πιουν ακόμη περισσότερο.

γ) Μην το βάζετε για ύπνο το μεσημέρι
Αυτό το μικρό και αλάνθαστο κολπάκι πιάνει σε πολλούς γονείς. Τα παιδιά που δεν κοιμούνται μεσημέρι, κοιμούνται νωρίτερα το βράδυ. Εν τούτοις όμως, υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις. Όπως για παράδειγμα τα παιδιά που επειδή δεν έχουν κοιμηθεί το μεσημέρι, καταλήγουν με υπερένταση και δυσκολία στον βραδινό ύπνο.

Ποιο όμως είναι τελικά αυτό το μεγάλο μυστικό που θα καταφέρει τα παιδιά να κοιμηθούν μόνα τους στο κρεβάτι;

Μα φυσικά η εφηβεία. Μόνο τότε τα παιδιά θα κοιμούνται μόνα τους και θα σταματήσουν να ξυπνούν μέσα στη νύχτα να σας φωνάζουν ή να έρχονται απευθείας στο κρεβάτι σας. Τ

ότε για την ακρίβεια δεν θα θέλουν όχι μόνο να σας ενοχλούν άλλα και να μην τα ενοχλείτε.

Οπότε μαμάδες υπομονή. Μερικά χρονάκια έμειναν για να απαλλαγείτε από το νυχτερινό ξενύχτι σας. Αυτό περιμένω και εγώ για να απαλλαγώ από τις νυχτερινές επισκέψεις της κόρης μου. Πού θα πάει; Σε 10 χρονάκια από τώρα θα κοιμάται μόνο στο δικό της κρεβάτι.

Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου