Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 5/10 στη Χίο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες στα βόρεια περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 28 βαθμούς), 19 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς), 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο και τον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
19 έως 24 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 6/10, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη δυτική Κρήτη. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου