Υλικά συνταγής
1 κιλό αμπελοφάσουλα (λουβιά)
1 κολοκυθάκι κομμένο σε μισοφέγγαρα
3 πατάτες κομμένες σε ζάρια
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2...
σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα και τα πλένουμε. Αν είναι πολύ μακριά τα κόβουμε στη μέση.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και τα αχνίζουμε μέχρι να πάρουν λάδι όλα. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τις πατάτες, το καρότο και ανακατεύουμε.
Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και λίγο νερό (1 κούπα περίπου). Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών ζεστό.
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει με το λάδι του.
Όπως και με τα περισσότερα λαδερά φαγητά, σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή κρύο.
Πηγή: cooklos.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου