Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές – Αυξήσεις στα μεγάλα ακίνητα – Ίδιες οι αντικειμενικές για όλους

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές – Αυξήσεις στα μεγάλα ακίνητα – Ίδιες οι αντικειμενικές για όλους- Καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με βάση τις αντικειμενικές
- Μεγαλύτερη η επιβάρυνση για όσους έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα
- Τι θα πληρώσουν όσοι έχουν τα ακίνητα κλειστά και χωρίς ρεύμα
- Μικρές αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου


Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε για να μείνει... και φέτος. Ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν για τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων. Και φέτος ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση...
τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες με τις αλλαγές να είναι πολύ περιορισμένες.
Σε ότι αφορά στις αντικειμενικές οι αλλαγές αναμένονται από το 2016.

Και για φέτος ο στόχος σε ό,τι αφορά στα έσοδα παραμένει ο γνωστός μνημονιακός των περασμένων ετών στα 2,65 δισ. ευρώ. Έτσι οι όποιες αλλαγές θα έρθουν από μικροαλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου στα ακίνητα.



Εκείνοι που φαίνεται θα είναι κερδισμένοι είναι όσοι έχουν κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξει μείωση του φόρου.
Παράλληλα όμως έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου με ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Όλα δείχνουν ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί από τις 300.000 ευρώ στις 250.000 αυξάνοντας έτσι τη φορολόγηση.



Ταυτόχρονα όμως συζητείται να υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές του φόρου σε ό,τι αφορά στα μικρότερης αξίας ακίνητα. Για παράδειγμα ακίνητα με αξία ως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό και σε ό,τι αφορά στον κύριο φόρο αναμένεται να μειωθεί και να μην υπολογίζεται όπως σήμερα με 2 ως 2,9 ευρώ/τετραγωνικό.

Ταυτόχρονα και για να μην υπάρξουν απώλειες στα έσοδα θα αυξηθεί ο συντελεστής στα ακίνητα αξίας άνω των 2.000 ευρώ/τετραγωνικό από τα 6 ως 13 ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως και να 'χει όμως οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Η καταβολή των δόσεων θα πρέπει να ξεκινήσει το πολύ ως τον Οκτώβριο και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου