- 1 βανίλια σκόνη
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
- φιστίκια ψιλοκομμένα
- 220 γραμμάρια...
ζάχαρη
- 220 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
- φιστίκια ψιλοκομμένα
- 220 γραμμάρια...
ζάχαρη
- 220 γραμμάρια μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.
- Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση το κέικ και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ.
- Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού ή οδοντικό νήμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου