- Να ανοίξει η “ψαλίδα” μεταξύ των υπαλλήλων ζητάει η τρόικα
- Να περιορίσει τις απώλειες το πολύ ως 10% επιχειρεί η κυβέρνηση
- Κινητικότητα υπαλλήλων στο Δημόσιο με βάση το πτυχίο
- Τι θα γίνει με τις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί
Η τρόικα θέλει να υπάρξουν και νέες μειώσεις σε ό,τι αφορά κυρίως στον κατώτατο μισθό αλλά και τις αποδοχές των διοικητικά κατώτερων υπαλλήλων.
Ουσιαστικά η τρόικα ζητά...
μεγάλες μειώσεις μισθών τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει μεταξύ 5% και 10%.
Κάπως έτσι θα πρέπει να θεωρούνται βέβαιες οι μειώσεις είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από τον αρμόδιο υπουργό Χριστόφορο Βερναρδάκη έχει ενημερωθεί η Κομισιόν και ειδικότερα ο επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί για το σχέδιο της κυβέρνησης. Το σχέδιο αυτό προβλέπει μεν μειώσεις όχι όμως τόσο μεγάλες.
Ο στόχος είναι να ενταχθούν τα πάσης φύσης επιδόματα που παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στον μισθό.
Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς τα ποσά των επιδομάτων θα συνυπολογίζονται και έτσι θα αυξηθούν οι κρατήσεις, όμως παράλληλα αυτό θα σημάνει μικρότερο ποσό στην τσέπη των υπαλλήλων.
Η κινητικότητα
Για ακόμη μια φορά αναμένονται αλλαγές σε ό,τι αφορά στην κινητικότητα. Ουσιαστικά το υπάρχον καθεστώς θα “σπάσει” με βάση τις ανάγκες ανά υπουργείο και εδώ θα λαμβάνεται υπόψη κυρίως το πτυχίο του κάθε υπαλλήλου.
Οι προσλήψεις
Όλα δείχνουν ότι υπάρχει πράσινο φως από τις Βρυξέλλες να συνεχίσουν κανονικά οι προσλήψεις όπως έχουν προαναγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί 2.771, ενώ απομένουν άλλες 4.500 στον χώρο της Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους που είχαν απολυθεί ή είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και φτάνουν τους 5.312 θα υπολογιστούν ως νέες προσλήψεις θα απορροφηθούν ωστόσο σε βάθος χρόνου στις προσλήψεις που μπορεί να κάνει το δημόσιο ως το 2019.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου