Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη 16/9

Καλό καιρό στη Δυτική Ελλάδα, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και άστατο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 16/9, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί έως μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου.
 
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου