Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κλειδώσετε το κινητό σας αν το κλέψουν

Πως να κλειδώσετε το κινητό σας αν το κλέψουν «Μπλόκο» από σήμερα στις κλοπές κινητών, αφού πλέον ο κάτοχος του τηλεφώνου που έχει κλαπεί μπορεί να το «κλειδώνει» και να το κάνει άχρηστο για τον κλέφτη!

Με εντολή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, από σήμερα, όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν μέσω του κωδικού...
ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές που δηλώνονται ως κλεμμένες.

Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής

Με τον τρόπο αυτό, το κινητό δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί και δεν θα μπορεί να ενεργοποιηθεί ούτε με άλλη κάρτα SIM.

Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι πέφτουν θύματα κλοπής του κινητού τους τηλεφώνου είναι να δηλώνουν στην αστυνομία ότι τους έκλεψαν το κινητό και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας όπου είναι συνδρομητές για απενεργοποίηση της συσκευής. Αφού γνωστοποιήσουν το IMEI της συσκευής και προσκομίσουν το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής στην αστυνομία, το κινητό θα «κλειδώνεται».

Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

- στη συσκευασία της συσκευής
- πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
- με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής

Αν φυσικά ο αριθμός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος, η αίτηση απενεργοποίησης της συσκευής θα απορρίπτεται.

Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει ταυτόχρονα την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου