Σερβίρετε με φρέσκα μούρα και βατόμουραΣερβίρετε με φρέσκα μούρα και βατόμουρα
Υλικά συνταγής ζύμης
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αβγά
- Βανίλια
- Ξύσμα...
λεμόνι
- 5 γραμμάρια κανέλα
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
Υλικά για κρέμα
- 1 κιλό γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 8 κρόκους
- Βανίλια
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
- Φέτες από φρέσκιες φράουλες
από τον Chef
ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας την πάστα φλώρα όπου ζυμώνουμε στο μίξερ στην αρχή το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και τελειώνουμε με το αλεύρι.
2. Ανοίγουμε σε τάρτες και αφού τις τρυπήσουμε καλά τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
3. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα βράζοντας πρώτα το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα ξεχωριστό λεκανάκι έχουμε τους κρόκους και το κρον φλάουρ. Όταν το γάλα βράσει και ρίχνουμε λίγο μέσα στους κρόκους για να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια τους κρόκους μέσα στο καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα. Όταν πάρει βράση και σφίξει αποσύρουμε και κρυώνουμε στο ψυγείο.
4. Όταν και οι τάρτες αλλά και η κρέμα έχουν κρυώσει καλά ξεκινάμε να κάνουμε τη σύνθεση της τάρτας τοποθετώντας την κρέμα μέσα στην τάρτα και στη συνέχεια φέτες από φρέσκιες φράουλες.
5. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε στο τελείωμα από πάνω φρέσκα μούρα και βατόμουρα.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου