Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Συννεφιά με βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα 28/4 ο καιρός στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στο Βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα Νοτιοδυτικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 29/4, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρης καταιγίδας στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρές. βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πιθανώς τα φαινόμενα στη δυτική στερεά και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι ιδιαίτερα έντονα. από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου