Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Άντρας διαμελίστηκε από έκρηξη δυναμίτη στην περιοχή Τρείς Μύλοι του Βροντάδου

Καμία σχέση το ατύχημα του ερασιτέχνη ψαρά με το τοπικό έθιμο (ρουκετοπόλεμος) του Βροντάδου

Ο 51χρονος οικοδόμος στο επάγγελμα Γιώργος Μπενέκος έχασε τη ζωή του από δυναμίτη σε αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή των Τριών Μύλων στο Βροντάδο (πίσω από το KEY Food).

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη ήταν...
πολύ ισχυρή, με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να διαμελιστεί.

Πρόκειται για ερασιτέχνη ψαρά, ο οποίος καθόταν και έπεινε με φίλους του σε χώρο που χρησιμοποιούν εκεί οι ψαράδες, στο λιμανάκι των Τριών Μυλών.

Κάποια στιγμή, χθες το βράδυ μετά τις 9, απομακρύνθηκε από την παρέα και πλησιάσε στη θάλασσα, σε βράχια που έχει εκεί η περιοχή, άναψε ένα μασούρη δυναμίτη, ενώ πάνω του είχε άλλο ένα.

Όταν άναψε το πρώτο, από λάθος χειρισμό, πήρε και ο δεύτερος δυναμίτης που είχε πάνω του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβει να πετάξει το δυναμίτη, ο οποίος και έσκασε, διαμελίζοντας μέρη του σώματός του.

Σύμφωνα με στοιχεία που βρήκε η αστυνομία στη βάρκα του άτυχου άνδρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δυναμίτης χρησιμοποιούταν για παράνομο ψάρεμα, αφού υπήρχαν μέσα σ' αυτήν φυτίλια και άλλα παρόμοια υλικά, βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά ήθελε να σκάσει ο δυναμίτης, μέσα στη θάλασσα ώστε να προκληθεί έκρηξη και να εντυπωσιάσει τους φίλους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 51χρονος οικοδόμος σε 15 μέρες επρόκειτο να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Άννα Ριδάκη.

Η πράξη του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν είχε καμία σχέση με το τοπικό έθιμο του Βροντάδου, (ρουκετοπόλεμο), που γίνεται κάθε χρόνο σε άλλη γειτονιά της περιοχής (ενορίες Κοίμησης Θεοτόκου-Ερειθιανής και Αγ. Μάρκου) και αρχίζει το απόγευμα του Μεγ. Σαββάτου και διαρκεί περίπου μια ώρα μέτα την Ανάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου