Ποιες είναι οι διαφορές στις δύο πίτες
Μια αγαπημένη γεύση των περισσοτέρων είναι η τυρόπιτα. Ιδιαιτέρως για άτομα που είναι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και κινούνται περισσότερο στο δρόμο είναι μια εύκολη, πρακτική και φυσικά γευστική λύση.
Ωστόσο, όπως και ότι τρώμε από έξω και δεν γνωρίζουμε τι υλικά χρησιμοποιούνται, είναι άγνωστο το πόσο και τι...
είδους λιπαρή ύλη χρησιμοποιείται, για την παρασκευή μιας κατά τα άλλα νοστιμότατης τυρόπιτας.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι αν η τυρόπιτα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πίτα, είναι από φύλλο σφολιάτας, τότε έχει πολύ περισσότερο λίπος και φυσικά θερμίδες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι το φύλλο σφολιάτας φτιάχνεται από μικρότερα φύλλα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με κάποια λιπαρή ύλη, στην καλύτερη ελαιόλαδο και στη χειρότερη βούτυρο ή άλλα έλαια. Αντίθετα, μια ζύμη κουρού περιέχει απλώς το λάδι που έχει προστεθεί για να πάρει την υφή της η ζύμη.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σφολιάτες περιέχουν συνήθως και πολλά trans λιπαρά, μια κατηγορία λιπαρών που έχει ενοχοποιηθεί για προβλήματα της καρδιάς και των αγγείων.
Άρα στην ερώτηση ζύμη κουρού ή σφολιάτα σημειώσατε ένα.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου