Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014
Ψωμί με δεντρολίβανο
Η παράδοση στο τραπέζι σας
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 8-9 γρ. μαγιά
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- 2 – 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
- ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής...
1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε λίγο την μαγιά ,το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
2. Μετά βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
3.Αφού έχουμε αλευρώσει ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη και το κλείνουμε , αφήνοντας την για μία ώρα.
4.Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε φυλλαράκια δεντρολίβανο και αφού τα βουτήξουμε σε λάδι τα απλώνουμε στην ζύμη. Προσθέτουμε και χοντρό αλάτι.To αφήνουμε και πάλι για 30 λεπτά σκεπασμένο.
5. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Είναι έτοιμο όταν το χτυπήσεις από κάτω και έχει ήχο κούφιου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου