Μια παραδοσιακή συνταγή
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Νωπή μαγιά
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 400 ml. νερό
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
- 20 γρ. πελτέ
- 3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές σε...
ροδέλες
- 3 ξερά κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα
- 100 ml. ελαιόλαδο
- φρέσκια ρίγανη
- χοντρό αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Διαλύουμε τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό.
2. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά.
3. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε μέσα το ζυμάρι.
4. Το πιέζουμε, το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη.
5. Αλείφουμε με τον πελτέ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
6. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου