Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αίθριος καιρός σήμερα Παρασκευή 28/3 στη Χίο

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός με παροδικές μόνο νεφώσεις ενώ και στο Ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα Παρασκευή 28/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια οπού είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς τοπικά 8 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες από τα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 29-03-2014
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές οπού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 30-03-2014
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στη βόρεια Κρήτη και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα ανατολικά και νοτιά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Δευτέρα 31-03-2014
Καιρός: στα νοτιά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Τρίτη 01-04-2014 και Τέταρτη 02-04-2014
Καιρός: στα κεντρικά και βόρεια τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βορειοανατολικά την Τετάρτη θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου