Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αραιή συννεφιά σήμερα Πέμπτη 27/3 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, με σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά και βόρεια τμήματα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014. 

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα Πέμπτη 27/3,  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή
Για αύριο Παρασκευή 28/3, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Παροδικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις από το απόγευμα κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες πρόσκαιρη βελτίωση στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ . Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 28-03-2014
Καιρός: στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες πιθανόν στα δυτικά κατά τόπους ισχυρές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στα νησιά του
Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Ανατολικό αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση ενώ το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο 29-03-2014
Καιρός: στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανότητα στο ανατολικό αιγαίο για σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 Μποφόρ, οι όποιοι το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 30-03-2014
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και
Στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα από
Ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Δευτέρα 31-03-2014 και Τρίτη 01-04-2014
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ
Με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου