Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μπράουνις με nutella σε 30 λεπτά

Μπράουνις με nutella σε 30 λεπτάΜερίδες 20
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25-35 λεπτά

Υλικά συνταγής


- 2 φλιτζάνια τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ανάλατο αγελαδινό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά...

- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού nutella


από τον Chef ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΚΚΑ 
Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

 

 Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνουμε τον Φούρνο στους 175C.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, το 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη.

3. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο.

4. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

5. Σπάζουμε τα αυγά στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα χτυπημένα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το κοσκινισμένο αλεύρι.

7. Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας και καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

8. Προσθέτουμε την nutella, την υπόλοιπη ½ από το φλιτζάνι του τσαγιού σοκολάτα ψιλοκομμένη.

9. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Ρίχνουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.

10. Τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 25-35 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 3 ώρες. Το κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου