Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Και τώρα ο ανασχηματισμός! Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν!

- Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς θέλει τον ανασχηματισμό πριν τα Χριστούγεννα
- Οι μετεξεταστέοι υπουργοί που θα δουν την πόρτα εξόδου
- Πόσο επιθυμούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να δουν στελέχη τους στο νεο σχήμα


Τα της δόσης τελείωσαν και τώρα ανοίγει ένα νεο κεφάλαιο για την κυβέρνηση. Αυτό του ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει...
τον ανασχηματισμό ο οποίος θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και θα σηματοδοτεί το νεο ξεκίνημα της κυβέρνησης με βασικό στόχο την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις όσον αφορά στα πρόσωπα αφού θα πρέπει πρώτα να διαβουλευθεί με τους αρχηγούς των άλλων δυο κομμάτων αλλά και με στελέχη πρώτης γραμμής.

Η λέξη ανάπτυξη θα είναι εκείνη που θα ακούγεται πολύ συχνά από εδώ και πέρα, τονίζουν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά και επισημαίνουν ότι δεν θα ακούγεται μόνο αλλά και θα πρέπει να γίνεται πράξη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει σε νευραλγικά υπουργεία να γίνει ενός είδους απολογισμός και να φανούν οι αδυναμίες στην επίτευξη των στόχων.

Οι υπουργοί που δεν έχουν αποδείξει μέχρι στιγμής ότι είναι "παραγωγικοί" δεν πρόκειται να λάβουν κάποιου είδους προειδοποίηση. Θα δουν την πόρτα εξόδου όταν κελιδώσει ο ανασχηματισμός χωρίς εξηγήσεις, γιατί όπως λένε κυβερνητικοί παράγοντες, πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος!

Η αξιολόγηση από την τρόικα θα είναι συνεχής και αυτοί που έχουν στα χέρια τους την καυτή ατζέντα της ανάπτυξης πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να είναι αποτελεσματικοί. Οι στόχοι αποφασίστηκαν αλλά δεν έχουν επιτευθχεί ακόμα, λένε από το Μαξίμου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός θα είναι το κύριο πιάτο.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής ακόμα και του Ευ.Βενιζέλου στην κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κλείσει. Στελέχη "πρώτης γραμμής" του ΠΑΣΟΚ θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχει η ίδια προθυμία από το Μαξίμου.

Όσο για την ΔΗΜΑΡ, το σίγουρο είναι ότι δυο υπουργοί της κυβέρνησης που προέρχονται από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ενδέχεται να μην συνεχίσουν να έχουν κυβερνητικά πόστα αφού έχουν προβληματίσει πολλές φορές με τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Όπως και να έχει, η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι πάσχει και από συντονισμό και από αποτελεσματικότητα σε πολλούς τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου